Voor advocaten

Ik ben/word advocaat

Behartigen van belangen

Ervaren advocaat of net afgestudeerde master in de Rechten: Balie Brussel is er voor u. En dat als een eigentijdse en betrokken organisatie die de brug vormt tussen de traditionele waarden van de advocatuur en de nieuwe uitdagingen waarvoor onze

maatschappij ons stelt. Wij behartigen uw belangen, zijn uw stem in het publieke debat en bieden u alle ondersteuning die u nodig hebt om uw beroep uit te oefenen. Op deze pagina’s vindt u nuttige informatie voor uw dagelijkse beroepspraktijk.

De verplichting voor advocaten om zich permanent bij te scholen in juridische en praktijkondersteunende materies is een belangrijk aspect van het beroep. 

Per gerechtelijk jaar moeten advocaten 20 permanente vormingspunten behalen door deel te nemen aan opleidingen en seminaries, juridische 

lezingen te geven of een juridische bijdrage te schrijven. Zij zijn vrij om hun vormingsprogramma zelf samen te stellen, mits naleving van de regels.

Bent u (bijna) afgestudeerd als master in de Rechten en wilt u aan de slag als advocaat? Dan is een stage aan Balie Brussel de sterkste start van uw carrière. U werkt niet alleen in een wereldstad vol toonaangevende organisaties, Balie Brussel biedt u ook een degelijke omkadering.

Welzijn

  • Commissie welzijn = stafhouder, Mr. Esselens en Mr. Vanaverbeke
  • Welzijnsadvocaat van de balie = Krista Esselens

Met de procedure Bindende Derdenbeslissing biedt Balie Brussel een bijkomende vorm van alternatieve geschillenoplossing die berust op de vrije wil van de partijen, snelheid, kostenbeheersing en deskundigheid van een derdenbeslisser.

Meer over
Balie Brussel